BOLESNOJ DEVOJČICI ISPUNILI ŽELjU: Vatrogasci ulepšali dan Petri

Regionalne vesti - Subota 29.12.2018 - 17:02

Trogodišnjakinja iz Niša koja se leči od tumora u neobičnoj poseti. Ušla u vozilo koje gasi požare. Sve pokrenula devojčica koja je sa Petrom zajedno bila u bolnici

Želela da uđe u vatrogasno vozilo FOTO: OK Radio Želela da uđe u vatrogasno vozilo FOTO: OK Radio
PRIPADNICI vatrogasno-spasilačke brigade iz Niša u petak su imali nesvakidašnju "akciju", ali i misiju - da usreće i ulepšaju dan trogodišnjoj Petri Vještici, njihovoj sugrađanki koja koja se cele godine borila sa tumorom na mozgu. Gledajući crtaće, ova devojčica je veoma zavolela vatrogasce, pa je Beograđanka Jovana Leposavić, koja je i sama pobedila rak i koja je u bolnici upoznala Petru, u dogovoru sa vatrogascem iz Niša Miodragom Rajkovićem, rešila da ispuni san svojoj drugarici i odvede je u misiju spasavanja pravim vatrogasnim kolima.
 
Sa starijim bratom Savom, Petra je imala priliku da uđe u vatrogasno vozilo i vidi kako se vatrogasci pripremaju za posao. Vatrogasci su je dočekali otvorenog srca, a osim toga što su joj pokazali opremu, aparate, kamione, pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade pripremili su za malu Petru i igračke, kačkete, majicu i amblem koji sami nose.
 
Miodrag Rajković kaže, za "Novosti", da je Petra bila njihov najdraži gost i da se nada da su njegove kolege dale sve od sebe da devojčici prirede misiju za pamćenje.
 
- Drago nam je što smo mogli da obradujemo devojčicu i da joj ulepšamo jedan dan. Nadamo se da će još dugo pamtiti ovu posetu. Beograđanka Jovana je pokrenula inicijativu, upoznala nas je sa Petrinom majkom Anom i mi smo se organizovali, jer smo baš hteli da joj udovoljimo - kaže Rajković.
 
Trogodišnjakinji su u lečenju pomogli svi poznati i mnogo nepoznatih ljudi, i nedavno je završila terapiju. U danima darivanja i solidarnosti, njena majka Ana kaže da je ovaj gest vatrogasaca, za koji nije mogla ni da nasluti, iskreno ganuo i nju i njenu porodicu kao i da su veoma iznenađeni podrškom koju dobijaju od ljudi od kada se Petra razbolela.
 
Ona je objasnila da je Petra najpre lečena u Srbiji, a pošto je tumor nastavio da raste i posle operacije i hemoterapije, lečenje je nastavljeno u Turskoj. Kako je kazala, nova operacija i zračenje u Turskoj dali su rezultate i devojčica je sada dobro.
 
Jovana Leposavić, devojčica koja je sve ovo inicirala, poslala je i dirljivo pismo Petri za Novu godinu, koje je njena mama pročitala i vatrogascima.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: