Bolnica joj tražila da vrati 3.000 dinara za prekovremeni rad, ona naplatila 167.000

Regionalne vesti - Sreda 24.10.2018 - 09:03

Ivana tvrdi da je i ranije bila na meti rukovodstva i zato je rešila da se izbori za svoja prava

Ivana Perić presavila tabak FOTO: Privatna arhiva Ivana Perić presavila tabak FOTO: Privatna arhiva
Po presudi Osnovnog suda u Prokuplju, a na osnovu tužbe, Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić" mora da plati Ivani Perić, zaposlena kao referent pravnih poslova u bolnici, više od 167.000 dinara.
 
Ono što je zanimljivo je da je sve krenulo od 3. 000 dinara koji su Perićki isplaćeni za prekovremeni rad u avgustu 2015. godine. Godinu dana kasnije Perić je dobila rešenje da taj novac treba da vrati tako što će da joj se odbije od plate. Nije potpisala to rešenje, već se obratila advokatu i podnela je tužbu protiv Bolnice.
 
- Rešila sam da se obratim advokatu, jer sam i ranije bila na meti rukovodstva. Ovo je bio moj način da se suprostavim i da se izborim za svoja prava. Po zakonu, mogli su u roku od 60 dana da se žale na rešenje kojim su mi dali novac za prekovremeni rad, ali to nisu učinili tada, već godinu dana kasnije - objasnila je Perić.
 
Prvostepeno je sudija Osnovnog suda Olgica Pajević odbacila njenu tužbu. Perić se žalila Apelacionom sudu u Nišu i ovaj sud je odlučio da je ta žalba osnovana i naložio da se ponovi postupak. U drugom slučaju, presuđeno je u Perićkinu korist.
 
 Po presudi Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić" mora iz sopstvenih sredstava da mi isplati više od 167.000 dinara za sve troškove postupka. Uz to oni su plaćali i advokata koji ih je zastupao - kazala je Perić.
 
Ona dodaje da ovde neće stati, ali da je pravda zadovoljena i da se izborila za svoja prava.
 
Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: