Bunili se zbog LOŠE VODE pa "popili" krivične prijave

Regionalne vesti - Petak 28.02.2020 - 13:08

Dvoje meštana Ravnog Sela u tužilaštvu jer su pružili otpor zbog loše vode. Caričić prijavljen zbog napada na radnike, a Gajićeva za širenje panike

"Treba plaćati vodu i čekati da se problem reši" FOTO: Free Images
Dvoje meštana u Ravnom Selu, kod Vrbasa, gde je od 2006. godine zabranjena za upotrebu voda iz vodovoda zbog osam puta većeg sadržaja arsena nego što je dozvoljeno, dobilo je krivične prijave zato što su se zbog lošeg kvaliteta vode pobunili!
 
JKP "Komunalac" u Vrbasu, koje distribuira vodu u svih šest naselja u opštini, podnelo je "krivičnu" protiv Božidara Caričića zato što nije dozvolio da mu, kao neplatiši neispravne vode, na ulici "iseku" vodovodne cevi, kao i protiv Nataše Gajić "zbog širenja panike", jer je na "Fejsbuku" napisala da je voda otrovna.
 
Caričić je prijavljen "zbog napada na komunalce", jer ih je sprečio da mu polome beton na prelazu ispred kuće i preseku dotok vode u njegovo domaćinstvo. Neposredno pre toga, njega je Osnovni sud u Vrbasu oslobodio plaćanja računa za vodu, sa obrazloženjem da mu "Komunalac", kao ni ostalim žiteljima Ravnog Sela, ne isporučuje zdravstveno bezbednu vodu.
 
Božidar kaže da je od petorice radnika koja su došla da ga iskopčaju sa mreže, od tog "posla" odustao bagerista kad je čuo da Caričić ima oslobađajuću presudu.
 
- Ostali su, navodno, zbog traume koju sam im naneo, morali da posete psihijatra. Jedan od njih je u tužilaštvo došao sa 1,91 promilom alkohola u krvi, pa će biti naknadno ispitan - naveo je Caričić.
 
U "Komunalcu" ističu da njegovo isključenje iz mreže nije povezano s presudom o neplaćanju računa, koja se odnosi na jedan mesec, jer Božidar vodu ne plaća od 2015. godine. On uzvraća da je, pokušajem da mu se "iseče" voda, "Komunalac" napao seosku i njegovu imovinu, za koju je rekao da će je braniti svim sredstvima, pa ako treba i pucati.
 
"Greh" Gajićeve bio je taj što je putem FB prozvala Savet MZ Ravno Selo da se izjasni da li je na strani meštana ili trovača.
 
- Profesor sa instituta "Batut" rekao je da je arsen otrovan i kancerogen. U Ravnom Selu umiru mladi ljudi od raka i raširena je bolest štitne žlezde, koja je, samo u mojoj porodici, pogodila majku, brata i mene - rekla je Gajićeva.
 
PETICIJA
 
Caričić je inicijator peticije sa 1.050 potpisa, koja će, sa zahtevom da se Ravnoselcima obezbedi zdrava voda, biti upućena Višem javnom tužilaštvu, Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, SO Vrbas, Mesnoj zajednici i JKP "Komunalac".
 
PLAĆATI I ČEKATI
 
Direktor JKP "Komunalac" Siniša Adamović kaže da sve analize vode u Ravnom Selu od 2006. do danas potvrđuju da u njoj ima viška arsena, ali da zbog toga ne treba paničiti.
 
- Treba plaćati vodu i čekati da se problem reši, za šta je napravljen projekat sa Nemačkom razvojnom bankom - rekao je Adamović.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: