Ćavi i definitivno novi trener Barselone

Regionalne vesti - Petak 05.11.2021 - 13:05

Postojala je izvesna neizvesnost, na strani Arapa je bio ugovor koji je obavezivao španskog stručnjaka na vernost klubu do 2023, međuitim, posle pregovora i razmatranja situacije, u Al Sadu su odlučili da izađu u susret Ćaviju i omoguće mu da preuzme tim svog najvoljenijeg kluba.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Da situacija nije bila jednostavna potvrđuje i činjenica da su prvi operativci Barselone morali da otputuju u Saudijsku Arabiju kako bi sa porodicom šeika Mohameda bin Kalife Al Tanija ispregovarali povratak Ćavija na Nou Kamp.
 
Trenutno su na stolu tri opcije. Prema prvoj, na osnovu dobrih odnosa trenera i predsednika, šeik bi čak pustio Ćavija besplatno u Kataloniju.
 
Druga opcija se odnosi na obavezu ali i spremnost Barselone da Al Sadu uplati otkupnu klauzulu od pet miliona evra, dok bi treća predstavljala jedan vid kompromisnog rešenja. Naime, Barselona bi na račun Al Sada prebacila 2.500.000 evra, s tim što bi se obavezala da u bliskoj budućnosti u Dohi odigra prijateljsku utakmicu od koje bi sadašnji Ćavijev klub zaradio čak i više od 10.000.000 evra.
 
U igri je i eventualani poziv Al Sadu za učešće na meču „Trofej Đoan Gamper“, kojim Barselona tradicionalno ulazi u svaku sezonu.
 
Očekuje se da će nekadašnji fudbaler Barselone i neko ko je sa Kataloncima osvojio sve dostupne trofeje, preuzeti tim za vreme reprezentativne pauze kako bi se pripremio za debi protiv Espanjola u gradskom derbiju 20. novembra.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: