Četvrta žrtva korona virusa u Srbiji je doktorka iz niškog doma zdravlja

Regionalne vesti - Sreda 25.03.2020 - 13:16

Četvrta žrtva korona virusa u Srbiji je doktorka B. N. LJ, koja je radila kao ginekolog akušer u Domu zdravlja Niš, nezvančno saznaje Blic iz zdravstvenih krugova u Nišu.

Na respiratoru je bila od 21. marta FOTO: ilustracija/Chinatopix Na respiratoru je bila od 21. marta FOTO: ilustracija/Chinatopix
Vest da je njihova koleginica preminula, potvrdio je i Sindikat lekara i farmaceuta.
 
Prema informacijama Blica, doktorka je imala kontakt sa zaraženom ženom iz Lugana, preko koje se virsus i prelio u Srbiju.
 
Doktorka je, tako, bila među prvim zaraženima u Nišu i Srbiji, ali se to saznalo tek petog dana od kada je bila smeštana u KC Niš.
 
Na respiratoru je bila od 21. marta.
 
Imala je i pridružene bolesti, između osalog, bila je i dijabetičar.
 
Da imamo četvrtu žrtvu korona virusa potvrdio je rano jutros i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je u telefonskom uključenju, za RTS rekao da je "šezdesetogodišnja žena u Nišu četvrta žrtva korona virusa".
 
Lončar je rekao da je žena bila dugogodišnji neregulisani dijabetičar, kao i da je preminula juče u popodnevnim satima i da je bila na respiratoru od 21. marta, ne navodeći druge detalje.
 
Saučešća pacijenata
 
Na vest o smrti doktorke, javljaju se njeni pacijenti i izražavaju saučešće.
 
"Iskreno saučešće porodici, neka počiva u miru. Izuzetan, stručan i ljubazan lekar, dobar čovek i prijatelj. Drago mi je što sam Vas poznavala i hvala Vam za sve što ste učinili za mene! Ostaćete zauvek u našim srcima i mislima!", jeda je od brojnih komentara.
 
Mnogo je onih koji su se kod nje lečili, vodili trudnoću, i koji kažu da je bila dobra i ljubazna doktorka.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: