CRTA: Na dva odsto biračkih mesta zabeležene ozbiljnije nepravilnosti

Regionalne vesti - Nedelja 21.06.2020 - 14:00

Većina biračkih mesta otovrena su na vreme, dok je 13 odsto otvoreno sa zakašnjenjem, a na dva odsto zabeležene su ozbiljnije nepravilnosti, izjavio je Programski direktor CRTE Raša Nedeljkov, na današnjoj prvoj konferenciji.

13 odsto otvoreno sa zakašnjenjem FOTO: D.Ristić/OK Radio 13 odsto otvoreno sa zakašnjenjem FOTO: D.Ristić/OK Radio
Prema njegovim rečima, na 96 odsto biračkih mesta proces je urađen u skladu sa zakonom, a na 97 odsto biračkih mesta obezbeđena je zaštitna oprema protiv korona virusa, prenosi list Danas.
 
Na 99 odsto biračkih mesta, rekao je Nedeljkov, ispoštovane su mere i kontrolni listić je ubačen zajedno sa prvim glasačem.
 
Međutim, istakao je da su na dva odsto biračkih mesta zabeležene nepravilnosti. Ugrožavanje tajnosti glasanja, glasanje glasača koji nije upisan u birački spisak ili da kutija nije zapečaćena na ispravan način.
 
Na tri biračka mesta posmatračima CRTE u početku nije dozvoljneo da prate rad, ali ipak je to rešeno i oni su dobili dozvolu, naveo je Nedeljkov.
 
Posmatrači CRTE raspoređeni su na 500 biračkih mesta na osnovu reprezentativnog i slučajnog uzorka širom zemlje, a njihovi mobilni timovi prate dešavanja i van uzorkovanih biračkih mesta u svim regionima, a pratiće, kako su istakli, i rad Republičke izborne komisije.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: