Cvetanović novi predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije

Regionalne vesti - Petak 30.11.2018 - 11:28

Nakon 3 mandata, koliko je bio na čelu Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije, Miroljuba Radivojevića je na rukovodeće mesto zamenio prvi čovek Leskovca - Goran Cvetanović.

"Težiću ka povećanju broja karnevala" FOTO: Grad Leskovac
Tako će, pored vođenja grada i gradskog ogranka Srpske napredne stranke, Cvetanović u narednom periodu rukovoditi i Federacijom evropskih karnevalskih gradova Srbije.
 
Federaciju inače, kako piše na gradskom sajtu, čini više od 600 članica širom Evrope, a novi predesednik srpskog “ogranka” Cvetanović poručio je da će nastaviti sa jačanjem karnevalskog pokreta u Srbiji.
 
- Težiću ka povećanju broja karnevala i karnevalskih gradova, stvaranju boljih uslova za odlazak karnevalskih grupa u inostranstvo i većoj medijskoj promociji istih, ne bi li se saradnja proširila, druženje i zbližavanje kroz karnevalsku masku produbilo. Neka se čuveno Jasu, jasu jasu u budućnosti ori u što većim i brojnijim karnevalskim povorkama - kaže Cvetanović.
 
Redovna izborna skupština održana je juče u Leskovcu, a prisustvovali su predstavnici karnevalskih gradova - Banja Koviljača, Vrnjačka Banja, Šabac, Bela Crkva i Rakovica.
 
U Leskovcu se inače Karneval održava već 13 godina, a gradom za 5 dana, koliko uglavnom traje manifestacija, prodefiluje više od 1.000 učesnika iz Srbije i regiona.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: