Đaci u Sloveniji od ponedeljka dobijaju komplete za samotestiranje

Regionalne vesti - Subota 28.08.2021 - 00:54

Školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola u Sloveniji počinje u sredu, a od ponedeljka će u apotekama moći da dobiju setove brzih testova na korona virus, koje će sami koristiti na testiranju kod kuće, prenela je agencija Hina.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
„U slučaju pozitivnog testa ili simptoma infekcije, učenik ili njegov roditelj ili staratelj moraju da obaveste ličnog lekara i da ostanu u izolaciji“, izjavio je novinarima državni sekretar u ministarstvu zdravlja Robert Cugelj.
 
Ako se infekcija potvrdi posle brzog testa i naknadnog PCR testa, učeniku se odredjuje karantin, a ako je PCR test negativan, učenik se ponovo uključuje u obrazovni proces.
 
Takvo samotestiranje biće obavezno za učenike tri završna razreda srednjih škola i studente, a za sada je predvidjeno da se radi jednom nedeljno.
 
Upitan da li će se rezultati samotestiranja proveravati, Cugelj je rekao da to nije predvidjeno i da se ide na poverenje.
 
Nastava će se odvijati u školama uz epidemiološke mere.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: