Dačić: Izbori treba da budu što pre

Regionalne vesti - Nedelja 03.05.2020 - 13:10

Lider SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da izbori treba da budu održani "što pre", u skladu sa izbornom procedurom koja će se nastaviti nakon što bude ukinuto vanredno stanje.

"U ovoj zemlji postoje Ustav i zakoni" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Dačić je za RTS rekao da je situacija u vezi sa izborima potpuno jasna, te da treba pokrenuti izborni proces tamo gde je prekinut kada je uvedeno vanredno stanje.
 
"Neshvatljivo mi je da bilo ko govori o tome da izbore treba pomeriti za jesen, da to tad treba da traje vanredno stanje... U ovoj zemlji postoje Ustav i zakoni", rekao je Dačić.
 
On je istakao da izbori treba da budu održani "što pre", uz epidemiološke mere.
 
"Život mora da se vrati u normalu... Ja ću citirati doktora Predraga Kona koji je rekao da pola miliona ljudi godišnje u svetu umre od sezonskog gripa... Situacija kakva god da je, mora da se preživi i moramo da se organizujemo tako da se iz neke panike ne izrodi velika histerija", rekao je Dačić.
 
Upitan da li je on za to da se izbori održe 28. juna, Dačić je rekao da je njemu svejedno.
 
"Meni je svejedno, zavisi kad će biti ukinuto vanredno stanje", rekao je Dačić.
 
On je rekao i da bi voleo da deo opozicije koji je najavljivao bojkot izađe na izbore.
 
"Tu nema više spornih pitanja, nek izađu na izbore, da vidimo, ne treba oko toga da pravimo famu, svako ko politizuje krizu kad se borimo za živote ljudi, treba da se pokaže na izborima. Mislim da ćemo zato pobediti i njih i koronu", rekao je Dačić.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: