Dečak (7) i beba od godinu dana u bolnici zbog gripa, šestoro Nišlija i dalje životno ugroženo

Regionalne vesti - Četvrtak 07.02.2019 - 13:09

Na Dečjoj internoj klinici u Nišu hospitalizovan je sedmogodišnji dečak i jednogodišnja beba za koje se na osnovu simptoma sumnja da su oboleli gripa, ali zvanične laboratorisjke potvrde te dijagnoze još nema.

Oboje dece su stabilno i nisu ugroženi FOTO: Free Images Oboje dece su stabilno i nisu ugroženi FOTO: Free Images
- Sedmogodišnjak je primio “temiflu” i dobro je reagovao na terapiju, bolje je. Iz institute još nismo dobili potvrdu da je grip potvrđen kod njega. Beba je primljena sinoć i njeno stanje se pažljivo prati. Oboje dece su stabilno i nisu ugroženi - kaže direktorka Dečje interne klinike KC u Nišu prof. dr Emilija Golubović.
 
Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ od početka sezone 2018/2019 u Srbiji je prijavljeno ukupno 68.516 obolelih od oboljenja sličnih gripu, što je za 10 odsto više u poređenju sa istim periodom  prošle sezone, a najviše stope obolevanja, na nivou cele zemlje, beleže se u uzrasnoj grupi od 0-4 godine.
 
U KC u Nišu, juče je na lečenju bilo 27 odraslih pacijenata na Infektivnoj klinici, od kojih su šestoro bili na aparatima za disanje i potencijalno su životno ugroženi.
 
Dvoje pacijenata obolelih od gripa, Nevena Margetić (27) i profesor geografije (62) preminuli su minulog vikenda, kako se sumnja usled ove bolesti.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: