Delta soj napada nevakcinisane mlade ljude, više od 200 pacijenata na respiratorima

Regionalne vesti - Subota 25.09.2021 - 14:54

Od početka nedelje korona je odnela 196 života. Kovid-ambulante su pod sve većim pritiskom.

FOTO: OK Radio FOTO: OK Radio
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je država na vreme obezbedila veliki broj vakcina koje stoje u magacinima, a da apeli koje je uputila da se građani vakcinišu nisu urodili plodom, kao ni podsticajne mere.
 
"Nije se zakasnilo sa merama nego sa vakcinacijom", rekao je Đerlek uz konstataciju da delta soj napada nevakcinisane mlade ljude i da oni moraju da shvate da biraju između smrti i vakcine.
 
U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet dana bitku sa koronavirusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolesti, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević
 
Porodilja iz Pirotskog okruga (23), koja je zbog komplikacije sa kovidom pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, preminula je juče nakon što joj se naglo pogoršalo stanje.
 
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se broj zaražene dece menja iz sata u sat, da ima dosta pozitivne školske dece i da su po ovom što se sada vidi oni ozbiljni prenosioci bolesti.
 
Novi dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu, profesor Lazar Davidović, poručuje da su studenti medicine za primer, budući da je među njima visok procenat vakcinisanih.
 
 
Kon: Zaboravite na zablude, vreme je da se vakcinacijom zaštitimo
 
Epidemiolog Predrag Kon istakao je da su "pojedini akademski građani, pa i profesori Medicinskog fakulteta velikog ugleda, suštinski čitav radni vek posvetili antivakcinalizmu, čekajući priliku da, po njihovom shvatanju, dokažu kako su vakcine nepotrebne".
 
Zaboravite na zablude ovih ljudi, vreme je da se vakcinacijom zaštitimo od ove pandemije, poručuje Kon.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: