Dojave o bombama u 22 beogradske škole

Regionalne vesti - Petak 29.04.2022 - 10:57

Povodom jutrošnje dojave o bombi direktorka Četrnaeste gimnazije u Beogradu Marija Miletić za „Danas“ ističe da su, prema informacijama policije, cirkularni imejl sa dojavom o postavljenoj bombi dobile 22 škole.

FOTO: MUP Srbije FOTO: MUP Srbije
Miletić kaže da je imejl sa porukom da je postavljena bomba u školi stigao jutros u 5:30, a da su za njega saznali tokom prvog časa, nakon čega je škola evakuisana.
 
“Shodno tome kad će se završiti pregledanje zavisiće naš povratak na nastavu. Popodnevna smena će ići normalno”, izjavila je Miletić za „Danas“.
 
U Medicinskoj skoli na Zvezdari kažu za „Danas“ da su se nakon provere policije učenici vratili na nastavu. I iz ove škole je potvrđeno da je dojava o postavljenoj bombi stigla rano jutros na imejl skole.
 
Profesorka Prve beogradske gimnazije navodi za Danas da se i u toj školi desio identičan scenario.
 
“Oko 8:30 su nas obavestili da izađemo iz učionica jer je na imejl stigla dojava o postavljenoj bombi. Skoro sat vremena smo bili napolju dok je policija pregledala školu. Učenici nisu bili uznemireni, više smo se smrzli jer smo izašli bez jakni. Nije ovo prvi put da se ovakve stvari dešavaju. Pre petnaestak godina gotovo svakodnevno kad ste imali pismeni ili kontrolni su stizale dojave. Ovo je sada očigledno na nekom drugom nivou jer je više škola istovremeno obavešteno”, rekla nam je profesorka.
 
Cirkularni mejl o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obavešteni MUP i BIA, a učenici i zaposleni su evakuisani na sigurno, dok policija i njene stručne službe ne provere navode, saopštili su iz Ministarstva prosvete.
 
„Slična situacija desila se pre nekoliko dana u susednoj Crnoj Gori. Naša policija će najpre ispitati pretnje, a deca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet“, rekao je prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.
 
Ekipe MUP-a su na terenu, a učenici i zaposleni se sukcesivno vraćaju na nastavu nakon potvrde o bezbednosti.
 
Policija je do sada intervenisala u školama na teritoriji gradskih opština Rakovica i deo Zvezdare i ustanovila da su dojave lažne, dok su provere u ostalim školama u toku. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će obaveštavati javnost o razvoju situacije.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: