Dostojanstven rad i ravnopravnost prioriteti su u krizi

Regionalne vesti - Subota 30.04.2022 - 16:58

Bez obzira na pandemiju i krizu u Ukrajini, prava na dostojanstven rad i ravnopravnost moraju biti poštovana, poručila je danas poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot

Prava i ravnopravnost posebno su važni u aktuelnoj situaciji kada se javljaju drugačiji problemi u ostvarivanju ravnopravnosti na tržištu rada, rekla je Jankovićeva na završetku trodnevne obuke za ekonomsko osnaživanje žena na selu.

Podsetila je da se četvrtina pritužbi prošle godine odnosila na diskriminaciju u oblasti rada i zapošljavanja, i ocenila da to vidi kao pozitivnu stvar i spremnost građana da prijavljuju diskriminaciju.

"Takođe, to je još jedan znak da je neophodno što pre unaprediti pravni okvir u oblasti rada, naročito zaštite na radu", kazala je Poverenica, navedeno je u saopštenju.

Jankovićeva je ocenila i da je unapređenje položaja žena u ruralnim područjima važno za celo društvo.

Navela je da su sticanje novih znanja i veština najznačajniji za ostvarivanje, kako ekonomske nezavisnosti kao osnovnog uslova za poboljšanje kvaliteta života, tako i smanjenje rizika od diskriminacije i rodno zasnovanog nasilja.

Na završetku trodnevne obuke za ekonomsko osnaživanje žena na selu, Poverenica je istakla da će naučeno stvoriti novu razvojnu šansu i otvoriti prostor za održive, zelene poljoprivrede na malim gazdinstvima.

Žene sa sela obučene su za digitalni marketing i bolje plasiranje proizvoda na tržištu, i edukovane na polju ekologije i održivog razvoja u okviru projekta.

Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: