Dve bebe koje su zbog korone prebačene na Instutut u dobrom stanju

Regionalne vesti - Utorak 16.03.2021 - 11:52

Olivera Ostojić načelnica Dečije klinike u KBC Dragiša Mišović rekla je u Novom danu da su dve bebe, od 10 i 13 dana, koje su prebačene su na Institut za majku i dete u Beogradu jer su pozitivne na koronavirus - u dobrom stanju.

Majke su takođe bile pozitivne FOTO: Free Images Majke su takođe bile pozitivne FOTO: Free Images
Bebe, pre nego što su prebačene na Insitut za majku i dete, došle su u Institut Dragiša Mišović u pratnji svojih majki. Urađen je pregled i brzi test, i otkriveno je da su obe bebe pozitivne. Nakon toga su prebačene na Institut za majku i dete, i one su sada u stabilnom stanju.
 
„Te bebe su mlade, novorođenčad od 10 i 13 dana. To su deca koja su došla sa pozitivnim anitegen testom, pozitivnim PCR testom, majke su takođe bile pozitivne, i ta deca su kod nas bila sa visokim temperaturama. Zbog tog uzrasta, i zato što takva dob dece sa temperaturom zahteva tercijalnu negu, mi smo ih prebacili na Institut za majku i dete“, objasnila je Ostojić, i dodala da su deca za sada dobro.
 
Prema njenim rečima, na Dečijoj klinici KBC Dragiša Mišović je smešteno 16 dece i devet majki u pratnji, koje su takođe pozitivne na koronavirus.
 
„Od sinoć opet imamo mlado dete, devet dana novorođenče, a najstarije je 17 godine. Detence od devet dana je takođe primljeno zbog povišene temperature i pozitivnim antigen testom. Sva naša deca koja su na lečenju imaju jednostranu ili obostranu upalu pluća. Ona dobro reaguju na datu terapiju, i mnogo se brže oporavljaju nego odrasli sa upalama pluća“, navela je Ostojić.
 
Dodaje da lečenje kod ove dece u bolnici traje sedam do deset dana, kao i da u zavisnosti od stanja upale nakon terapije, savetuje se do tri meseca odmaranja i bez fuzičkih treninga. Ukoliko su u pitanju deca kojua se bave sportom, onda se savetuje i do šest meseci mirovanja.
 
Ona je upozorila da se u poslednje vreme javlja sve veći broj dece sa teškim kliničkim slikama bolesti i da su tinejdžeri najveći prenosioci bolesti.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: