FIAT počinje proizvodnju vozila na elektropogon

Regionalne vesti - Petak 01.02.2019 - 12:58

Serijska proizvodnja modela 500L u kompaniji FCA Srbija obustavljena je do 5. februara, a nakon toga počeće pripreme za proizvodnju vozila na elektropogon, pišu današnje "Večernje novosti".

Pripreme za proizvodnju potpuno novog modela FOTO: YouTube printscreen Pripreme za proizvodnju potpuno novog modela FOTO: YouTube printscreen
Beogradski dnevnik navodi da će tokom letnjeg godišnjeg odmora kragujevačka fabrika početi pripreme za proizvodnju potpuno novog modela.
 
Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zoran Marković kaže da radnici očekuju da im se ovih dana saopšti kada će početi proizvodnja novog modela. Zvaničnicima fabrike u Kragujevcu, kolege iz Torina signalizirali su početkom 2018. godine da će krajem ove početi serijska proizvodnja novog modela, navode "Novosti".
 
O novom modelu se dugo spekulisalo u domaćoj javnosti, ali iz FIAT-a nisu stizale nikakve zvanične informacije. Da podsetimo, spominjali su se razni modeli, među kojima i naslednik Punta, za koji su strani mediji prethodno najavljivali da će se izrađivati u FIAT-ovoj fabrici u Poljskoj.
 
U našoj štampi se takođe pojavila informacija da bi u Kragujevcu mogao da se pravi i model Argo koji je 2017. predstavljen u Brazilu kao zamena za Punta i koji je namenjen južnoameričkom tržištu (FIAT se dosta dobro prodaje u Brazilu i Argentini).
 
Pričalo se i o malom SUV automobilu, koji bi u gami FIAT-a zauzeo poziciju ispod modela 500X, koji se zajedno sa SUV modelom Jeep Renegade izrađuje u Italiji.
 
Više detalja o tome koji će automobil FIAT praviti u Kragujevcu, kao i informacije o njegovom pogonskom sistemu (da li će biti hibridni ili čisto električni) trebalo bi da saznamo u narednim mesecima.
 
Nepoznanica je i koliko dugo će FIAT još proizvoditi aktuelni 500L koji je restilizovan polovinom 2017. i za kojim u Evropi još postoji solidno interesovanje kupaca (doduše, sve manje iz godine u godinu), kao i da li će ovaj model imati direktnog naslednika u automobilskom MPV B segmentu.
 
Prema podacima koje je objavio sajt focus2move.com, u 2018. na evropskom tržištu isporučeno je 61.294 FIAT-a 500L, dok je godinu dana ranije prodato 71.578 automobila.
 
FIAT 500L dostupan je i na severnoameričkom tržištu, ali se tamo godišnje proda relativnom mali broj vozila (2017. i 2018. prodaja je iznosila između 1.000 i 2.000 automobila). 
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: