Grad Niš otpisao još 5 miliona dinara duga beogradskoj “Industriji obuće”

Regionalne vesti - Petak 29.06.2018 - 12:03

Nakon što je pre mesec dana otpisan dug od 5 miliona dinara Industriji obuće Beograd za zakup poslovnog prostora u Nišu, Gradsko veće odlučilo je da im otpiše još 5 miliona koje je ova firma dugovala za razne poreze i takse. Kako kažu u Gradskoj upravi, Niš otpisuje dugove po zaključku Vlade Srbije.

Foto OK Radio Foto OK Radio

Preduzeće Industrija obuće Beograd privatizovano je juna 2016. godine, a Vlada Srbije zaključkom je ranije naložila lokalnim samoupravama da takve firme oslobode dugova zaključno sa godinom pre privatizacije.

Tako je danas novim vlasnicima ove firme otpisana naknada za korišćenje građevinskog zemljišta u iznosu od 1,26 miliona dinara, komunalna taksa za isticanje natpisa firme od 660 hiljada dinara, a ostatak do 5.133.046 dinara su potraživanja Grada za poreze na imovinu i zarade.

Rukovodilac sektora naplate u Sekretarijatu za lokalnu poresku administraciju u Gradskoj upravi Zoran Albijanić objašnjava da se para ne odriče samo Niš, već su to dužne sve lokalne samouprave, po centralnoj odluci Vlade.
Dugovi su otpisivani i Mostogradnji, Galenici, Društvu za održavanje zgrada iz Beograda, a Albijanić kaže da ima najava da će se još firmi naći na ovoj listi.

Podsetimo, krajem maja Industriji obuće Beograd već je otpisano 5 miliona dinara, a jedan od većih oprosta duga dobila je Niška televizija, odnosno njeni novi vlasnici, u iznosu od 27 miliona dinara.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: