Hapšenja, krivične prijave, hitne sudske mere: Ovako prolaze prekršioci propisa u vanrednom stanju

Regionalne vesti - Četvrtak 19.03.2020 - 14:42

Važno je poštovanje mera samoizolacije i povlačenje u stanove tokom policijskog časa

Hapsi se i zbog izazivanja panike lažnim objavama FOTO: Thinkstock Hapsi se i zbog izazivanja panike lažnim objavama FOTO: Thinkstock
Policija širom Srbije reaguje na nepoštovanje mera o obaveznoj samoizolaciji, kao i o zabrani kretanja tokom policijskog časa. Hapsi se i zbog izazivanja panike lažnim objavama, piše Tekegraf.
 
Bor: Krivična prijava zbog nepoštovanja samoizolacije
 
Policija u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela je krivičnu prijavu protiv šezdesetpetogodišnjeg muškarca iz Bora, jer po povratku iz inostranstva nije poštovao rešenje o izolaciji u kućnim uslovima od 14 dana.
 
On se sumnjiči da je izvršio krivično delo nepoštovanje zdravstvenih propisa za vreme epidemije.
 
Novi Sad: Hapšenja i prijave zbog nepoštovanja policijskog časa
 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su četiri osobe, a protiv još devet podneće krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saopštila je novosadska policija.
 
P. B. (32), M. O. (28), M. O. (26) i M. F. (30), uhapšeni su noćas, na različitim lokacijama u Novom Sadu, u vreme zabrane kretanja na javnim mestima.
 
Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.
 
Krivične prijave za ovo krivično delo podnete su protiv još osam osoba, zatečenih tokom noći na ulici, a protiv još jedne podneta je prekršajna prijava.
 
Titel: Devojci naložena zabrana napuštanja stana
 
Za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije osumnjičena je i dvadesetjednogodišnja meštanka Titela, koja je prekršila propise o samoizolaciji, a nadležni sudija izrekao joj je meru zabrane napuštanja stana.
 
Kruševac: Hapšenje zbog izazivanja panike
 
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su V. T. (50) iz Kruševca, zbog sumnje da je učinio krivično delo izazivanje panike i nereda.
 
Sumnja se da je on preko svog Fejsbuka na profil drugog korisnika ove društvene mreže, postavio neistinitu informaciju da je jedan sugrađanin sa teritorije Rasinskog okruga, čije je lične podatke objavio, zaražen virusom Covid-19, što je izazvalo strah i paniku.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu, saopštio je MUP.
 
Kladovo: Kućni pritvor
 
Policija u Kladovu je po nalogu nadležnog tužilaštva uhapsila B. J. (64) iz okoline Kladova, jer nije poštovao rešenje o izolaciji u kućnim uslovima i odredila meru kućnog pritvora.
Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: