I jagodinski biciklisti brži od kancera

Regionalne vesti - Subota 29.06.2019 - 12:50

Devet članova Udruženja "Jagodinski biciklisti" krenulo je u četvrtu zaredom promotivnu vožnju "Budi brža od kancera"

Voziće preko 600 kilometara FOTO: Pixabay Voziće preko 600 kilometara FOTO: Pixabay
Devet članova Udruženja "Jagodinski biciklisti" krenulo je u petak u četvrtu zaredom promotivnu vožnju "Budi brža od kancera". Tim čine biciklisti-rekreativci, među kojima su lekari, inženjeri, profesori, koji su se jedini u Srbiji priključili međunarodnoj akciji borbe protiv tumora "Vožnja za žene". Povezuje ih odlučnost da svim ženama Srbije ukažu na značaj preventivnih pregleda u borbi protiv kancera ženskih reproduktivnih organa. Biciklisti će za devet dana proći kroz deset gradova Srbije, deo rute prolazi i kroz Rumuniju. U svakom gradu dočekaće ih lekari, a Jagodinci će meštanima podeliti promotivni materijal o značaju ranog otkrivanja kancera.
 
- Vozićemo preko 600 kilometara, trasom Dunav, odnosno od Jagodine, preko Mladenovca i Kladova kroz Rumuniju, a potom se vraćamo za Jagodinu. Trasa nije teška, ali nije ni za potcenjivanje. Dnevno ćemo prelaziti od 65 do 95 kilometara. Raduje nas što je prvi put sa nama biciklistikinja i nadam se da da će svake godine da nam se pridruži više žena - izjavio je lekar Hitne medicinske pomoći Boris Đorić.
 
Najmlađi biciklista je inženjer elektrotehnike Bogdan Đorić (44), a najstariji Dragan Lazić (64).
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: