I sledeće nedelje uživo nastava, u pet dana 1.400 obolele dece

Regionalne vesti - Petak 18.03.2022 - 14:20

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji i sledeće nedelje će se primenjivati neposredna nastava, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, od 10. do 15. marta broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 1.403, odnosno 0,18 odsto obolelih, prenosi Tanjug.
 
U osnovnim i srednjim školama bilo je tri (0.007 odsto) odeljenja, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.
 
Takođe, ukupno je 114 (0,28 odsto) odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika prešla sa neposrednog na kombinovani model u istom periodu.
 
Ukupno je pet (0,01 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn u poslednjih pet kalendarskih dana, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.
 
U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji nedeljama se sprovodi nastava uživo.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: