Istorijska godina u Narodnom frontu, najviše rođenih beba od kada postoji ustanova

Regionalne vesti - Petak 31.12.2021 - 14:50

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Narodni front zabeležila je istorijski rekord - najviše rođenih beba otkad postoje. Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front, rekao je da je u toj ustanovi ove godine rođeno 8.414 beba, a da se do kraja ove godine na isteku očekuje još nekoliko beba.

FOTO: Pixabay FOTO: Pixabay
Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front, rekao je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, da je u Frontu obavljeno tokom ove godine 8.046 porođaja.
 
Prema njegovim rečima, rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica. 
 
"Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost to je posledica jer su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front, kao najveća klinika u zemlji, uspešno je izneo taj zadatak", istakao je Miković.
 
Kada je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu.
 
"Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica, sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne", kaže direktor GAK Narodni front.
 
Napomenuo je da je tokom ove godine dupliran broj vantelesnih oplodnji i da ih je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak 9 beba iz zamrznutih embriona.
 
"Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma", naglasio je Miković, dodajući da su, što se tiče povećanja nataliteta u zemlji, na istom zadatku sa Vladom Srbije.
 
"Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove,  a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu", rekao je Miković. 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: