Još danas prijava za besplatnu rehabilitaciju u banjama – ko ima prednost

Regionalne vesti - Četvrtak 21.04.2022 - 12:34

Danas ističe rok da se svi zainteresovani penzioneri sa primanjima do 30.978 dinara prijave za besplatnu rehabilitaciju u banjama širom Srbije. Ove godine će u banju moći besplatno da ode njih 16.800.

FOTO: Profimedia FOTO: Profimedia
Iz PIO fonda navode da je interesovanje penzionera za besplatnu rehabilitaciju u banjama širom Srbije veliko i da se svake godine prijavi i po pet puta više zainteresovanih.
 
Jelica Timotijević iz PIO fonda navodi za RTS da je danas poslednji dan za prijavu i da će rang-lista biti objavljena 21. radnog dana od zaključenja konkursa.
 
"Penzioneri mogu još danas da odu u Udruženje penzionera ili u Filijalu fonda i da podnesu prijavu. A od sutra počinje da teče rok za objavljivanje rang-liste: obavljamo pripreme, pravimo bazu, vršimo proveru, bodovanje i ostalo kako bi 21. radnog dana počev od sutra objavili rang-listu", navodi Timotijevićeva.
 
Na pitanje da li će neke grupe penzionera imati prednost u odnosu na druge kada je reč o rangiranju, odgovara da se prednost obezbeđuje kroz sistem bodovanja tako što se boduje visina penzije, dužina staža osiguranja – koliko je neko dugo uplaćivao doprinose za PIO, godine korišćenja penzije i eventualno tuđa nega i pomoć, korisnici tuđe nege i pomoći imaju dodatne bodove.
 
Objašnjava da će po objavljivanju rang-liste penzioneri imati mogućnost da ulože prigovor.
 
"Ukoliko nisu ostvarili pravo u ovoj godini, a smatraju da ispunjavaju uslove, mogu da ulože prigovore. Komisija mora da reši te prigovore i nakon toga se formira konačna rang-lista sa imenima penzionera koji su ostvarili pravo, a koja se dostavlja banjama", kaže Timotijevićeva.
 
Dodaje da je penzionerima na raspolaganju 25 banja u Srbiji.
 
"Penzioneri sami u prijavi napišu koju banju žele da koriste. Vodeći računa o kapacitetima te banje i zdravstvenom stanju samog penzionera – da li može u toj banji da koristi oporavak od toga zavisi ko će u koju banju ići. Očekujemo da početkom juna krenu prvi pozivi iz banja ka penzionerima radi dogovora termina korišćenja oporavka", objašnjava Timotijevićeva.  
 
Penzioneri ovu mogućnost mogu da iskoriste samo jednom.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: