"Još nema mesta panici, oktobar će nam biti test"

Regionalne vesti - Utorak 03.08.2021 - 14:29

Virusolozi i imunolozi će saopštiti da u Srbiji imamo dominirajući delta soj, imamo i porast bolesnih, ali je još uvek ispod nivoa za povećanje mera, naglasio je za TV Prva epidemiolog dr Branislav Tiodorović.

"Značajan broj među hospitalizovanima je mladih" FOTO: AP
"Delta soj jeste zarazniji, donose ga naši koji dolaze iz Hrvatska, Grčke, Crna Gore... Značajan broj među hospitalizovanima je mladih. Bolnice Batajnica i Karaburma imaju prijem, ali nije tako zastrašujuće. Avgust će biti sa malim opterećenjem povećanja broja, septembra će najaviti, a oktobar biti test da li smo dobro vakcinisali. To može biti poruka ljudima da se vakcinišu", rekao je Tiodorović.
 
Poručio je da svi treba da budemo oprezni, ali da nema mesta panici, i da to važi za avgust i početak septembra.
 
Kada je u pitanju vakcinacija dece, kaže da su vakcinalni punktovi spremni za decu od 12 godina, ada su pedijatri ti koji treba da preporuče vakcinaciju.
 
"Najveći brij njih smatra da je to dobra mera, a to potvrđuju i vesti po svetu i Evropi. Deca od 12 godina mora da budu vakcinisana u Domu zdravlja, a postoji i 11 punktova za decu".
 
Vezano za treću dozu, kaže da ordinirajući lekar i subspecijalista koji vode bolest treba da odluče za svog pacijenta da li treba da primi treću dozu i dodaje da je to već počelo da funkcioniše.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: