Kancelarija za Kosovo i Metohiju poslala pomoć pogođenima

Regionalne vesti - Utorak 12.01.2021 - 12:14

BEOGRAD - Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je sinoć da je obezbedila pakete hrane i vode za najugroženije porodice i domaćinstva u centralnom delu Kosova i Metohije pogođene poplavama, koji će im biti isporučeni u toku današnjeg dana.

FOTO: Vlada Srbije FOTO: Vlada Srbije
Kako se navodi, najpogođenijim naseljima upućene su i raspoređene crpne pumpe, a u pojedina domaćinstva i mašine za isušivanje prostorija, tri pumpe velikog kapaciteta na putu su ka Prilužju, gde se večeras izlila reka Sitnica i došla do stambenih zgrada.
 
Paketi hrane obezbeđeni su uz pomoć predstavnika opština i privremenih organa u srpskim sredinama, navodi se u saopštenju.
 
Meštane sela Lepina u Lipljanu koje je pogođeno poplavama sinoć je obišao pomoćnik direktora Kancelarije Ivan Vujić, koji je poručio građanima da će nadležni pomoći u saniranju štete.
 
"Najvažnije je da niko nije životno ugrožen, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Srbije pomoći će našem narodu u saniranju štete. Čim se voda povuče krećemo u popravku kuća, puteva i bićemo brzi i efikasni u tom zadatku", rekao je on.
 
Dodaje se da su sa narodom pogođenim poplavama na terenu i pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov i Vujić.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: