Klinci iz Leskovca u Drezdenskoj filharmoniji

Regionalne vesti - Ponedeljak 23.04.2018 - 09:24

Veliko priznanje dečjem horu iz Leskovca

"Zvezdice" će imati tri nastupa u Drezdenu FOTO: zvezdice.rs
Dečji hor "Zvezdice" iz Leskovca jedan je od pet dečjih horova u svetu koji od petka do 2. maja održava koncerte u Drezdenskoj filharmoniji, kao gost Dečjeg drezdenskog hora, što predstavlja vrhunski uspeh hora koji na srpskoj muzičkoj sceni niže uspehe već 15 godina.
 
"Zvezdice" će imati tri nastupa u jednoj od najvećih, najlepših i najakustičnijih evropskoj sala, koja može da primi 2.000 gledalaca. Pored dečjeg hora iz Drezdena i Srbije, nastupaju i dečji horovi iz Gruzije, Kanade, Jermenije i Južnoafričke Republike.
 
- Ovo je za nas do sada najveći uspeh. Ja imam veliku tremu zbog sale u kojoj nastupamo, zbog ambijenta, zbog muzičkih radionica, simpozijuma, gde će svi direktori izneti svoja iskustva - rekla je prof. dr Jelena Cvetković, umetnički direktor Gradskog hora "Zvezdice" i dirigent, na konferenciji za medije u Leskovačkom kulturnom centru pred polazak u Drezden.
 
Festival nije takmičarskog već revijalnog karaktera. Održava se svake druge godine, i za ovaj sedmi na konkurs su se prijavile "Zvezdice", ne očekujući poziv.
 
- Velika je odgovornost pred nama. Za tih sedam dana očekuje nas i koncert u Crkvi Presvete Bogorodice u Drezdenu. Nadamo se da će hor "Zvezdice" iz Leskovca predstaviti Srbiju u najlepšem svetlu - dodala je Cvetkovićeva.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: