Klinički centar u Nišu dobija helidrom

Regionalne vesti - Petak 21.09.2018 - 08:23

Objavljen je tender za izgradnju helidroma u Kliničkom centru Niš. Vrednost projekta procenjuje se na 15,5 miliona dinara, a rok za ponuđače je 28. septembar. Izgradnja helidroma u okviru ove niške zdravstvene ustanove najavljena je u decembru prošle godine na otvaranju obnovljenog kliničkog centra.

U toku postupak za dobijanje dozvola FOTO: Printscreen U toku postupak za dobijanje dozvola FOTO: Printscreen
Helidrom će biti izgrađen u blizini zgrade novog Kliničkog centra, iza Hitne pomoći, i tako će KC Niš biti prvi klinički centar u Srbiji koji ima svoj helidrom, izuzev VMA.
 
Direktor niškog Kliničkog centra, profesor Zoran Radovanović kaže za RTS da su, zahvaljujući angažovanju ministra Zlatibora Lončara i Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, obezbeđena sredstava za izgradnju helidroma.
 
"Uz redovni postupak i proceduru, uspeli smo da, uz pomoć Građevinsko-arhitektonskog fakuleta u Nišu, obezbedimo i ispitivanje tla, odnosno nosivost za velike helikoptere koji prevoze bolesnike", rekao je Radovanović.
 
Kako kaže, u toku je postupak za dobijanje svih potvrda i dozvola i očekuje da će to brzo biti završeno.
 
"Ovo je velika stvar i za grad Niš, i za jug Srbije i za naše zdravstvo. Direktno iz nove zgrade možemo transportovati pacijenta helikopterom, i očekujem da se procedura završi u narednih mesec dana", istakao je Radovanović.
 
Izgradnja će, kako kaže, trajati oko 25 dana, a očekuje da sve bude završeno za mesec, do mesec i po dana.
 
Radovanović ističe da se, od otvaranja nove zgrade, nije stalo sa gradnjom u ovom kliničkom centru.
 
"Svakog dana se nešto novo radi, što je dobra stvar za sve nas", napominje Radovanović.
 
Ističe da postoje idealni uslovi za rad helidroma, jer će na njemu biti moguća i dnevna i noćna sletanja, uz izuzetnu preglednost.
 
Paralelno sa helidromom biće izgrađen i veliki parking, koji spaja novu zgradu sa starom zgradom KC u Nišu.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: