Ko prevozi putnike tokom vanrednog stanja biće kažnjen do dva miliona evra

Regionalne vesti - Nedelja 22.03.2020 - 15:39

Kazna od 1,5 miliona dinara do dva miliona zaprećena je za pravno lice koje suprotno zabrani obavlja međumesni prevoz putnika autobusima, međunarodni i unutrašnji železnički saobraćaj za prevoz putnika, i vodni saobraćaj putnika

Minimalna kazna 50.000 dinara FOTO: Profimedia Minimalna kazna 50.000 dinara FOTO: Profimedia
Za kršenje mera zabrane prevoza putnika u vanrednom stanju uvedene su kazne od 50.000 dinara do dva miliona evra, navodi se u izmenama i dopunama Uredbe o merama vanrednog stanja koje su objavljenje 21. marta, piše Tanjug.
 
Novčanom kaznom od milion i po do dva miliona evra kazniće se pravno lice ako dozvoli ili izvrši sletanje na aerodrome, i poletanje sa aerodrome u Srbiji vazduhoplova koji vrše prevoz putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju, dok je odgovornom licu zaprećena kazna od 50.000 evra do 150.000 evra.
 
Kazna od 1,5 miliona dinara do dva miliona zaprećena je za pravno lice koje suprotno zabrani obavlja međumesni prevoz putnika autobusima, međunarodni i unutrašnji železnički saobraćaj za prevoz putnika, i vodni saobraćaj putnika.
 
Fizičko lice koje suprotno zabranama obavlja međunarodni i domaći vodni saobraćaj za prevoz putnika kazniće se sa 50.000 do 150.000 dinara.
 
Nadležni za pokretanje prekršajnih postupaka su državni inspektori za svaki od vidova saobraćaja.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: