Kon: Zločinac je virus, oni što protestuju svrstali se uz njega – brane ga

Regionalne vesti - Sreda 27.10.2021 - 11:45

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je, povodom protesta građana koji su ispred njegovog stana uzvikivali uvredljive parole, da se ne plaši, ali da takvi "performansi" mogu da podstaknu nasilnike da sebe vide kao "moguće heroje" i da ga napadnu "bilo gde gde im padne na pamet".

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot

Kon je za televiziju Prva izjavio i da je u trenutnoj epidemiološkoj situaciji "zločinac virus", a da je najveći problem u tome što su se oni koji protestuju protiv vakcinacije i uvođenja kovid propusnica "svrstali uz virus".

„Ne plašim se, spreman sam da se ozbiljno žrtvujem za ovu situaciju, u smislu da radim za Srbiju. Kovid propusnice su zaštita zdravlja, da se obezbedi da se spreči prenošenje virusa. Zločinac je virus, najveći problem je što su se oni svrstali uz virus, brane virus time što sprečavaju vakcinaciju“, rekao je Kon.

Grupa ljudi koja je uzvikivala uvredljive parole u ponedeljak uveče ispred stana epidemiologa Predraga Kona okupila se i sinoć na protestu ispred Doma Narodne skupštine Srbije, a učesnici su naveli medijima „da pripadaju organizaciji ‘Lekari i roditelji za nauku i etiku'“.

Kon je pojasnio da je uzvikivanje: "Mengele", koji je najteži nacistički zločinac upravo zbog toga što je on bio lekar i što je izvodio eksperimente, nešto što je totalno suprotno njegovom biću.

- Normalno da je uvreda zbog toga velika i žestoka - naglašava,pa dodaje da se jedva čekao 3G da bi imali opravdanje za ovako nešto.

Trenutno ponašanje antivaksera dr Kon kaže da ne želi da komentariše javno jer bi bio suviše oštar.

- Stvarno ne želim da komentarišem javno jer bih bio suviše oštar, ali onaj ko stavi žutu traku taj za mene više ne postoji kao ličnost i kao čovek. Ono što bih rekao, ne bi bilo za televiziju. Ko to uradi, taj za mene ne postoji kao čovek. Zamislite tako nešto. To je potpuno neprihvatljivo. Bolje da ćutim - kazao je on.

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: