Krizni štab danas u 15 časova, struka upozorava: Nema opuštanja

Regionalne vesti - Ponedeljak 28.12.2020 - 12:41

Krizni štab zasedaće danas u 15 časova. Za sutra je predviđena sednica Vlade.

"Za Srbiju dolazak vakcine prelomni, istorijski trenutak" FOTO: Pixabay
U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 9.731 hospitalizovan pacijent, dok se 305 osoba nalaze na respiratorima.
 
Prema poslednjem preseku, još 47 pacijenata preminulo je od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 2.693 osobe, od 11.399 testiranih.
 
Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon rekao je da je za Srbiju dolazak vakcine prelomni, istorijski trenutak i da se istovremeno polako, ali pouzdano spušta potencijal virusa.
 
"Sad treba da vidimo s početkom godine da počinje da popušta (potencijal virusa). Ako sad napravimo grešku i to ne shvatimo, onda umesto da počne da pada i da se opustimo, počeće da raste sredinom januara", rekao je Kon dodajući da je važno da izdržimo još mesec dana i kontrolisano se ponašamo u skladu sa situacijom.
 
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je strogo protiv bilo kakvog popuštanja mera za novogodišnje praznike, 31. decembra i 1. i 2. januara i da očekuje da takva bude i odluka Republičkog kriznog štaba.
 
Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 326.060 osoba, a zabeleženo je 3.030 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: