Kurti: Prevazići formule kao što su istorijski dijalog i pomirenje

Regionalne vesti - Četvrtak 18.02.2021 - 12:09

Lider pokreta Samoopredeljenje i najozbiljniji kandidat za novog premijera Kosova Aljbin Kurti ocenio je da je po pitanju normalizacije odnosa sa Srbijom potrebno prevazići formule kao što su "dijalog i pomirenje" ili "istorijski dijalog".

"Korisnici dijaloga treba da budu gradjani a ne političari" FOTO: Reuters/Florion Goga
Kurti je za novi broj nedeljnika Vreme naveo da dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom ne može biti prioritet „broj jedan“ jer kako je rekao, sva istraživanja javnog mnenja na Kosovu „pokazuju da to nije prioritet“.
 
„U želji za kompromisom, dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom može da bude pod brojem tri ili četiri u redu prioriteta. Želim pre svega da se angažujem u socijalnom dijalogu za razvoj sa Srbima na Kosovu. Korisnici dijaloga treba da budu gradjani a ne političari koji gledaju kako da prodaju ishod javnom mnenju“, naveo je Kurti.
 
Ocenio je da treba okupiti srpske i albanske poljoprivrednike i razgovarati „o semenu, mašinama, proizvodnji, subvencijama za gorivo…“.
 
„Moramo da razmišljamo van registra identiteta jer kad god ima razvoja, ima i integracije, ljudi razgovaraju. Pogledajte primer borbe protiv mini hidrocentrala u kojoj Albanci i Srbi učestvuju zajedno“, naveo je lider Samoopredeljenja.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: