Leskovačka Roštiljijada od 26. avgusta

Regionalne vesti - Sreda 14.08.2019 - 14:12

Turistička organizacija grada Leskovca ove godine organizuje jubilarnu, 30. "Roštiljijadu" koja će biti održana na popularnoj Širokoj čaršiji u samom centru grada u periodu od 26. avgusta do 1. septembra

Foto S.Tasić/OK Radio Foto S.Tasić/OK Radio

Leskovac, kao nekadašnji "Mali Mančester" – grad tekstila, grad kozmetike i sajamski grad, danas se na turističkoj karti Srbije prepoznaje po specijalitetima sa roštilja i "Roštiljijadi".
Duž popularne Široke čaršije u samom centru grada biće kao i prethodnih godina postavljeni štandovi sa kojih će se širiti zanosni mirisi specijaliteta sa roštilja.
I ove godine manifestaciju će obeležiti tradicionalna takmičenja ugostiteljskih radnika majstora roštilja, kao i takmičenje učenika ugostiteljskih škola, a najatraktivnije dešavanje na manifestaciji će biti takmičenje u pripremi najveće pljeskavice na svetu koje će održati u četvrtak, 29. avgusta gde očekujemo prisustvo brojnih posetilaca i novinarskih ekipa iz zemlje i inostranstva i obaranje prošlogodišnjeg rekorda kada je napravljena pljeskavica od 66 kg.
Očekuje se da manifestaciju poseti nekoliko stotina hiljada ljudi iz svih krajeva naše Republike i inostranstva, a ono što će je razlikovati od drugih je izuzetno bogat zabavni program sa estradnim zvezdama narodne i zabavne muzike.
U ponedeljak, 26. avgusta na otvaranju manifestacije nastupa najveća zvezda regionalne muzičke scene Lepa Brena, a ovom spektaklu tradicionalno prethoditi ceremonija svečanog otvaranja. Naredne dve večeri , utorak i sreda, rezervisane su za sve ljubitelje rok muzike, koncerte će prirediti Crvena Jabuka, Van Gog i Riblja Čorba, za četvrtak, zakazan je koncert velikana narodne muzike Harisa Džinovića, u petak nastupa Aco Pejović i u subotu nastupa popularna regionalna zvezda Severina.
Pokrovitelji manifestacije su Vlada Republike Srbije i Grad Leskovac, organizator manifestacije je Turistička organizacija grada Leskovca, suorganizator Melos estrada.


 

OK Radio, Informer

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: