Letnja žega ne posustaje, RHMZ upozorava na veoma visoke temperature

Regionalne vesti - Petak 30.07.2021 - 11:09

U Srbiji danas sunčano i veoma toplo. I na kraju ovog pretoplog jula, temperatura do 40 stepeni. RHMZ upozorava na veoma visoke temperature narednih dana.

FOTO: Pinterest FOTO: Pinterest
Letnja žega ne posustaje. Republički hidro-meteorološki zavod izdao je jutros upozorenje na veoma visoke temperature do kraja nedelje.
 
Danas se očekuje najviša temperatura od 35 na severu do 40 stepeni na jugoistoku Srbije.
 
U Beogradu sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 22, a najviša oko 35 stepeni tokom dana.
 
Do kraja sedmice bez promene vremena, a prvi avgustovski dan biće još topliji, temperatura u nedelju do 42 stepena. 
 
U ponedeljak i utorak svežije, naročito na severu i zapadu zemlje, gde se očekuju maksimalne temperature od 28 do 32 stepena uz delimično povećanje oblačnosti, dok će na krajnjem jugoistoku biti i dalje veoma toplo - od 33 do 37 stepeni Celzijusa.
 
U sredu, 4. avgusta, u svim krajevima ponovo veoma toplo, a od četvrtka, 5. avgusta, u severnim krajevima malo svežije uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: