Mali: Prvi rezultati od Vašingtonskog sporazuma u novembru

Regionalne vesti - Nedelja 27.09.2020 - 12:19

Srbija je dolaskom Američke razvojne banke ( DFC ) dobila tri ključne stvari - novu garantnu šemu, podršku za mikro, mala i srednja preduzeća i poziv američkim investitorima da dođu u zemlju, rekao je ministar finansija Siniša Mali i dodao da će prvi efekti te saradnje biti vidljivi već u novembru.

"U pitanju su milijarde evra" FOTO: Getty Images
"U pitanju su milijarde evra, za to smo dobili potvrdu. Dakle, ne znamo još tačan iznos, jer dosta zavisi i od nas i naših projekata, kao i od naših preduzeća, ali svakako da je reč o ogromnom novcu", rekao je Mali u intervjuu za Kurir.
 
Ministar je izrazio uverenje da će uskoro doći do konkretnijih dogovora imajući u vidu činjenicu da su Amerikanci brzi i efikasni i da je kancelarija otvorena dve i po nedelje nakon potpisivanja Vašingtonskog sporazuma.
 
"Plan je da do kraja sledeće nedelje dobijemo konkretne predloge za garantnu šemu i za podršku mikro i malim preduzećima. Ukoliko su ti predlozi prihvatljivi, uz eventualne male korekcije, možemo da krenemo u usvajanje neophodnih dokumenata relativno brzo", rekao je on.
 
Podsetio je da je jedan od projekata izgradnja auto-puta mira od Niša do Prištine, kao i na železnici od Niša do Merdara i od Niša do Prištine.
 
"Infrastrukturni projekti koje ćemo raditi u saradnji sa Američkom razvojnom bankom treba da doprinesu dobrobiti celog regiona, dakle svim građanima, a najviše svakako građanima Srbije", rekao je on.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: