Malinari dogovorili minimalnu otkupnu cenu i odustali od ŠTRAJKA GLAĐU

Regionalne vesti - Utorak 16.07.2019 - 13:08

Predstavnici Asocijacije proizvođača malina i kupina postigli su dogovor sa jednim od najvećih otkupljivača tog voća u Srbiji, kompanijom „Stanić“, da poveća otkupnu cenu na 160 do 165 dinara po kilogramu i odustali su od protesta glađu, rekao je danas predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović.

Cena povećana na 160 do 165 dinara po kilogramu FOTO: S. Tasić/OK Radio Cena povećana na 160 do 165 dinara po kilogramu FOTO: S. Tasić/OK Radio
Dogovor je postignut sinoć na sastanku sa predstavnicima te kompanije i Ministarstva poljoprivrede.
 
Radović je rekao da su predstavnici kompanije „Stanić“ prihvatili zahtev da otkupna cena maline bude jedinstvena, a ne da se dnevno menja.
 
„Dogovorili smo se da minimalna cena bude od 160 do 165 dinara po kilogramu i da se, ako sledeće nedelje poraste na tržištu, korioguje naviše“, kazao je on.
 
Dodao je da je otkupljivač prihvatio i da se sva malina tretira kao prva klasa, jer je, kako je istakao, „do sada zbog nestručnih ljudi koji su je klasiralu cena obarana i na taj način“.
 
Radović je apelovao da svi proizvodjači maline od svojih otkupljivača, ako to nije kompanija „Stanić“, traže iste uslove. 
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: