Matić: Vaučeri brzo "planu", prijavite se što pre

Regionalne vesti - Utorak 28.12.2021 - 12:44

Od 1. januara sledeće godine građani Srbije će moći da se prijavljuju za turističke vaučere u vrednosti od 5.000 dinara, a ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da je do sada prijavljeno 1.200 ugostitelja i da će taj broj sigurno biti još veći.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ona je rekla da će novih 100.000 vaučera moći da se iskoriste do 20. novembra naredne godine.
 
Prema njenim rečima, devet kategorija stanovništva moći će da iskoristi vaučere, a to su penzioneri, studenti, zaposleni koji imaju primanja manja od 70.000, ljudi koji koriste tuđu negu i pomoć po osnovu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, ratni vojni invalidi, civilni invalidi rata koji imaju pravo na tu pomoć, kao i nezaposleni koji su prijavljeni kod Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
Matić je navela da je prošlogodišnje iskustvo pokazalo da su vaučeri otišli u rekordnom roku i istakla da je najbolje da se građani što pre prijave.
 
Dodala je i da će 1. januara raditi tri pošte, 2. januara 34, a 3. januara 54 pošte, dok će od 4. januara raditi uobičajeno.
 
Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta, pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.
 
Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.
 
Ovih 100.000 vaučera pokrivaju sumu od 500 miliona dinara koliko je u republičkom budžetu za 2022. predviđeno za tu svrhu.
 
Matić je izrazila uverenja da će se u budućem periodu još više sredstava odvojiti za tu namenu.
 
"Uspeli smo prošle godine, zahvaljujući Ministarstvu finansija i premijerki da obezbedimo dodatna sredstva i prošle godine je podeljeno 150.000 vaučera, što je 750 miliona dinara, a ove godine je 500 miliona dinara opredeljeno, nadamo se da će biti prostora za dodatna sredstva", naglasila je Matić.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: