Merdare: U dve akcije zaplenjeno više od 37 KILA MARIHUANE

Regionalne vesti - Utorak 04.02.2020 - 10:22

Carinici su poslednjeg dana januara na kontrolnom punktu Merdare, u dva slučaja, otkrili više od 37 kilograma marihuane.

Carinski službeni pas Neron FOTO: Uprava carina Carinski službeni pas Neron FOTO: Uprava carina
Na kontrolnom punktu Merdare u specijalnom bunkeru džipa belgijskih registarskih oznaka 31. januara godine otkrili preko 18 kilograma marihuane.
 
Droga je otkrivena kada je iz pravca KiM za kontrolu pristigao džip „ševrolet kaptiva“, za čijim je volanom bio 47-godišnji Albanac iz okoline Vučitrna.
 
On je cariniku sa kojim je prvo došao u dodir rekao da nema ništa da prijavi, osim ličnih stvari, ali je ipak izdvojen za detaljnu kontrolu 
 
Carinski službeni pas Neron je odmah odreagovao na zadnji deo vozila, pokazujući carinicima gde treba da traže skriveni narkotik.
 
Kada je skinut tapacirung u prtljažniku automobila ispod njega se ukazao specijalno napravljeni „bunker“, u kome su bili sakriveni paketi marihuane.
 
Iz njega je izvađeno 18 kilograma 240 grama marihuane, koju su zajedno sa vozačem i automobilom preuzeli policija i tužilaštvo.
 
Carinici su po drugi put iste večeri, na kontrolnom punktu Merdare, sprečili pokušaj krijumčarenja marihuane, koje prema prvim procenama ima oko 20 kilograma.
 
Droga je otkrivena kada je iz pravca KiM za kontrolu pristigao autobus hrvatskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Prizren-Zagreb.
 
Iako su vozač i svi putnici rekli su da nemaju ništa da prijave za kontrolu, prilikom pregleda prtljaga u jednom od kofera pronađeno je 17 paketa marihuane, koji su bili prekriveni belim čaršavom.
 
Ispostavilo se da kofer pripada 55-godišnjem državljaninu Hrvatske, koji je po otkrivanju droge rekao da nije imao pojma šta se u njemu nalazi, jer je navodno dobio pet evra za uslugu da ga ponese do Zagreba.
 
Utvrđeno je da je ukupna težina 17 paketa marihuane, koliko ih je bilo u koferu, nešto preko 19 kilograma.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: