Mihajlović pozvala medije da poštuju pravo na privatnost u slučaju Monike Karimanović

Regionalne vesti - Ponedeljak 30.12.2019 - 12:45

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović pozvala je danas medije da poštuju pravo na privatnost i normalan život devojčice, koja je žrtva otmice, Monike Karimanović.

"Nedopustivo ponašaje nekih medija" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Mihajlović je ocenila da je način na koji mediji izveštavaju o njoj i njenom trenutnom stanju, „uz objavljivanje fotografija i monstruoznih detalja otmice“ nedopustivo, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.
 
Ona je istakla da otkrivanjem detalja o zdravstvenom stanju Monike mediji žrtvu otmice izlažu novoj traumi. Mihajlović apeluje na novinare da se uzdrže od senzacionalističkog izveštavanja i da imaju dužnu pažnju prema devojčici koja je doživela veliku traumu.
 
Ona je naglasila da objavljivanje fotografije tek pronađene devojčice, koja se našla na naslovnim stranama, uz navođenje stravičnih detalja koje je dete preživelo nikome ne pomaže, samo dodatno nanosi novu bol Moniki i njenoj porodici.
 
„Svi bi trebalo da budu svesni da se na ovaj način uništava pravo ove devojčice da sutra ima normalan život i bude obično dete, kao i svako drugo“, rekla je Mihajlović.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: