Milošević: Lekari koji se ne vakcinišu narušavaju višemilenijumski etički koncept

Regionalne vesti - Petak 27.08.2021 - 11:33

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Ivana Milošević ocenila je danas da lekari koji odbijaju da se vakcinišu narušavaju višemilenijumski etički koncept da ne smeju da naškode svom pacijentu.

FOTO: Screenshot/RTS FOTO: Screenshot/RTS
„Još od antičke Grčke i Hipokrata, glavni etički motiv je da ne smemo da naškodimo bolesniku, odluka zdravstvenih radnika da ne prime vakcinu protiv korona virusa znači da možemo da zarazimo bolesnika i ruši se višemileniumski etički koncept“, kazala je Milošević za Radio-televiziju Srbije (RTS).
 
Govoreći o situaciji na Infektivnoj klinici, Milošević je ukazala da se sada dnevno uradi oko 170 pregleda, dok se pre tri nedelje radilo oko 70.
 
Navela je da je starosna struktura zbrinutih različita, da najteži bolesnik ima 29 godina i da se njegovo zdravstveno stanje noćas pogoršalo.
 
„Ljudi su se zarazili na letovanjima, porodičnim skupovima… Neki nemaju ideju gde su se zarazili“, rekla je ona.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: