MUP: U akciji TISPOL-a registrovano 25.000 prekršaja, šampion vozio sa 4,14 PROMILA ALKOHOLA!

Regionalne vesti - Utorak 20.08.2019 - 12:40

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije kontrole brzine kretanja koja je sprovedena prošle nedelјe u okviru organizacije TISPOL, otkrili su u Republici Srbiji oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvolјene brzine kretanja.

Isključeno 350 vozača pod dejstvom alkohola FOTO: Depositphotos Isključeno 350 vozača pod dejstvom alkohola FOTO: Depositphotos
Od toga je oko 20.000 vozača sankcionisano na licu mesta, dok je oko 5.000 vozila u prekršaju snimlјeno bez zaustavlјanja, navode iz MUP-a.
 
Vlasnici, odnosno korisnici vozila koji su snimlјeni u prekršaju, a da ih policija nije zaustavila, tokom narednih dana dobiće pozive da dostave kompletne podatke osoba kojima su dali vozilo na upravlјanje, kao i izjavu te osobe kojom potvrđuje da je u vreme izvršenja prekršaja upravlјala vozilom.
 
Tokom ove akcije, policijski službenici su napisali 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isklјučile 350 vozača pod dejstvom alkohola.
 
Veliki broj vozača isklјučen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, to jest imali su više od dva promila alkohola u organizmu.
 
Najveća količina alkohola izmerena je kod našeg državlјanina u Loznici, koji je upravlјao automobilom sa 4,14 promila alkohola u organizmu. 
 
U  saobraćajnoj nezgodi u Mionici vozač traktora upravlјao je neregistrovanim traktorom, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu. 
 
Presudom Prekršajnog suda, vozač traktora osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: