Na Gradini zaplenjena TONA I PO MARIHUANE

Regionalne vesti - Subota 14.09.2019 - 13:40

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije, zaplenili su tonu i 480 kilograma marihuane i tom prilikom uhapsili D. P. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Jedna od najvećih zaplena godinama unazad FOTO: MUP Jedna od najvećih zaplena godinama unazad FOTO: MUP
Policija je na Graničnom prelazu Gradina u teretnom motornom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla i zaplenila marihuanu koja se nalazila u džakovima među stočnom hranom, saopteno je iz MUP-a Srbije.
 
Osumnjičenom za krijumčarenje skoro tonu i po marihuane je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Pirotu.
 
Stefanović: Jedna od najvećih zaplena
 
Potpredsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom otkrivanja tone i po marihuane na Graničnom prelazu Gradina, da je reč o jednoj od najvećih zaplena koju je srpska policija imala u poslednjih desetak godina.
 
„Želim da pohvalim ozbiljan trud pripadnika granične policije koji su napornim višemesečnim radom došli do informacija čiji je rezultat ova velika zaplena. Reč je o nastavaku borbe protiv narko-trafikinga, na kome insistiram od prvog dana kada sam postao ministar unutrašnjih poslova i drago mi je da policija vraća poverenje građana i da je vrlo ozbiljna kada se tiče sklanjanja droge sa naših ulica“, istakao je ministar Stefanović i dodao da ovo pokazuje i brigu o našoj deci jer želimo da se ni gram droge ne pruži bilo kome u Srbiji, posebno ne njima, a da narko-diler za to ne bude kažnjen.
 
Stefanović je poručio pripadnicima policije da nastave sa ovim operacijama i da se do kraja godine još snažnije obračunaju sa narko-trafikingom.
 
„Zbog ove velike akcije i dobro primenjenog policijsko-obaveštajnog modela i svega onoga na čemu se naporno radi u Direkciji policije, uručiću nagradu direktoru policije, načelniku Uprave granične policije, ali i svima onima koji su učestvovali u ovoj akciji“, navodi se u izjavi Stefanovića.
Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: