Na protestu poručeno niškim odbornicima “Glasajte protiv!”

Regionalne vesti - Petak 22.06.2018 - 08:38

Nišlije koje su se jutros okupile na protestu ispred zgrade Skupštine Grada Niša, poručile su svim odbornicima koji trenutno zasedaju da glasaju protiv poklanjanja Aerodroma “Konstantin Veliki” i tako urade nešto što je u interesu svih građana.

"Naš interes je naš aerodrom" FOTO: Facebook/Niš KV
Osim zvižduka i zvuka pištaljki, na protestu su se čuli uzvici “Lopovi, lopovi”, kao i glasno “Glasajte protiv”. Poimence je prozvan svaki odbornik niškog parlamenta i pozvan da ne da svoj glas za ustupanje niškog aerodroma Republici.
 
- Njihov posao je naš interes. A naš interes je naš aerodrom. Aerodrom koji zapošljava naše sugrađane. Njih 60 ne može da pokloni nešto u naše ime. I ne mogu da poklone nešto što nije njihovo. Mogu da poklone svoje kuće, stanove i automobile - istakla je Tatjana Nikolić iz Centra za devojke.
 
Predstavnik Inicijative “Ne damo niški aerodrom” Miloš Bošković istakao je da ovakvim potezima gradska vlast gubi legitimitet i gubi poverenje građana, te će im građani zbog takvih poteza okrenuti leđa. Da je to tako, pokazali su svi učesnici protesta, koji su simbolično okrenuli leđa zgradi Skupštine.
 
Bošković je istakao da to što se na “aerodromsku” sednicu čekalo skoro 3 meseca pokazuje da su vlasti bile nesigurne oko ne odluke, te da su zbog toga prethodnih nedelja i radili istraživanje javnog mnjenja.
 
U ozbiljnom su problemu i svesni su da rade pogrešnu stvar. I da ćemo da ih čekamo i danas i narednih dana, a da ćemo ih i pamtiti ako budu glasali za oduzimanje aerodroma - rekao je Bošković.
 
Dok Nišlije sa transparentima stoje ispred zgrade Skupštine, u sali zasedaju odbornici. Danas je pred njima odluka - da prihvate ili ne predlog da se Aerodrom “Konstanin Veliki” prenese državi na upravljanje.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: