Na snazi narandžasti meteoalarm! U jednom srpskom selu jutros čak -28 stepeni, a evo kada IZLAZIMO IZ OVE HLADNOĆE

Regionalne vesti - Nedelja 13.03.2022 - 13:45

Polovina je marta, a nikako da izađemo iz minusa. Zbog mraza, na snazi je i narandžasti meteo alarm. Goran Mihajlović iz RHMZ-a kaže da ćemo narendih dana polako izlaziti iz hladnog perioda. Prolećne temperature najavljuje već za utorak.

FOTO: Pixabay FOTO: Pixabay

Pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Goran Mihajlović kaže da je izraženo severostočno strujanje uslovilo hladan vazduh sa severoistoka Evrope, za koji ni Karpati nisu bili granica.

- U Karajukića bunarima, gde je inače izmerena najniža temperatura ikada u Srbiji 1985. godine, čak minus 39, ovog jutra je minus 28 stepeni. Tako da je to veoma hladno za ovo jutro - kaže Mihajlović.

 Ipak, naredne nedelje polako izlazimo iz hladnog perioda.

Očekuju se topliji dani sa slabim jutarnjim mrazevima, uz porast dnevnih temperatura.

Slabljenje mrazeva očekuje se u ponedeljak i utorak, u sredu kraće naoblačenje, a za četvrtak se očekuje maksimalna temperatura iznad višegodišnjeg proseka.

 Pravo prolećno vreme biće već u utorak.

Manji pad temperature osetiće se u petak i narednog vikenda. Biće, kako kaže, i mraza, ali će on biti slab.

- S tim da je 23. mart srednji datum poslednjeg snega u Beogradu. U tom smislu nije iznenadio ovaj hladan talas u odnosu na prethodne decenije - rekao je Mihajlović.

Napominje da na planinama ima snega, a da će naoblačenje sredinom nedelje u niže predele doneti mestimičnu kišu, dok će na planine doneti sneg.

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: