Narandžasti meteoalarm: Novo nevreme pred nama - Padaće i grad, očekuje nas vetar olujne jačine

Regionalne vesti - Ponedeljak 17.05.2021 - 13:22

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da su danas u Srbiji lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode - obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, kratkotrajno i olujni zapadni i severozapadni vetar.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Kratkotrajne vremenske nepogode lokalno su moguće i u pojedinim delovima Begrada, objavljeno je na sajtu RHMZ.
 
Za tri sata može pasti i više od 20 litara kiše po kvadratnom metru. Jutarnja temperatura od 9 do 14, najviša do 25 stepeni.
 
U većem delu zemlje na snazi je narandžasti meteoalarm.
 
Lokalno su moguće i kraktotrajne vremenske nepogode: obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, kratkotrajno i olujni severozapadni i zapadni vetar. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, južni i jugozapadni, od sredina dana u skretanju na zapadni i severozapadni pravac i u pojačanju.
 
U Beogradu pretežno oblačno sa kišom, posle podne i sa lokalno obilnijim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, od sredine dana u skretanju na zapadni i severozapadni pravac i u pojačanju.
 
Najniža temperatura oko 14 stepeni, a najviša oko 22 stepena.
 
Uveče slabljenje i postepeni prestanak padavina, uz smanjenje oblačnosti.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: