Nepovoljna epidemijska slika, vrh ovog talasa se očekuje do početka februara – pune kovid ambulante

Regionalne vesti - Petak 21.01.2022 - 12:06

U poslednja 24 sata potvrđeno je 17.105 novih slučajeva koronavirusa, od ukupno 36.830 testiranih uzoraka. Od posledica infekcije preminulo je još 29 ljudi.

FOTO: EPA FOTO: EPA
Na bolničkom lečenju od kovida su 2.694 osobe, od kojih je na respiratorima njih 117.
 
Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da se pik ovog talasa zaražavanja koronavirusom očekuje do početka februara. 
 
U Srbiji je registrovan prvi slučaj flurone, odnosno istovremeno prisustvo virusa gripa i koronavirusa kod jedne osobe. 
 
Tim za škole doneo je odluku da od 24. januara učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.
 
Za učenike srednjih škola nastava će, takođe, održavati po kombinovanom modelu.
 
Član Tima za praćenje škola epidemiolog Vladan Šaponjić navodi za RTS da donošenje odluke nije bilo lako jer je, kako kaže, potrebno pronaći pravi odnos, pravu ravnotežu između potrebe da se suzbije ili uspori transmisija virusa u zajednici, pa samim tim i u školama i, sa druge strane, da se obezbedi sprovođenje kvalitetne nastave. 
 
Šaponjić je rekao da je nastava u Vojvodini počela pre dve nedelje i da brojevi govore da nema razloga za potpuno zatvaranje škola, produžetak raspusta ili prelazak na onlajn.
 
 
U Srbiju stigao novi kontingent vakcina nabavljenih preko COVAX mehanizma
 
U Srbiju je stigla nova količina vakcina protiv koronavirusa koja je nabavljena kroz COVAX mehanizam.
 
Ova isporuka obuhvata 100.800 doza vakcina Astra–Zeneka koje su jutros stigle na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".
 
Vlada Republike Srbije finansirala je dostavu vakcina, dok je Unicef, kao posrednik u COVAX mehanizmu, do sada obezbedio nabavku, transport i dostavu 702.000 doza vakcina u Srbiju.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: