NEVREME TUTNjI KA SRBIJI: Jaki pljuskovi sručili se na Balkan, komšiluk u stanju prirodne nesreće (VIDEO)

Regionalne vesti - Subota 25.07.2020 - 13:07

Snažno nevreme pogodilo je noćas Zagreb i Tuzlu, gde je proglašeno stanje prirodne nesreće.

Krenuo jak vetar, pa obilna kiša FOTO: Google Play Krenuo jak vetar, pa obilna kiša FOTO: Google Play
Jako nevreme zahvatilo je i Bijeljinu sinoć oko 21 sat, prvo praćeno jakim vetrom, a zatim je počela da pada jaka kiša.
 
Međutim, atmosfera se ne smiruje, Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorava na moguće jake pljuskove sa grmljavinom i gradom i u celoj našoj zemlji.
 
- Danas promenljivo oblačno i nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom, lokalnom pojavom grada i količinom padavina većom od 20 milimetara za kratak vremenski period. U narednih sat vremena (najava od 8.00) na području južnog Banata Braničevskog i Borskog okruga ponegde kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - upozorenje je i najava na sajtu RHMZ.
 
Očekuje se oluja u Pančevu, Vršcu, Kovinu, Požarevcu, Majdanpeku, Negotinu, Boru...
 
Sinoć je u Zagrebu bio pravi potop, prekinut je tramvajski saobraćaj, mnogi delovi grada ostali su potopljeni, a u vodi su se zaglavili i automobili.
 
Pod vodom su se našli i neki podrumi i garaže, kao i jedan podvožnjak, prenosi hrvatski portal Indeks.
 
Za područje Zagreba i Karlovca na snazi je bio crveni alarm zbog obilne kiše i bujičnih poplava.
 
Vatrogasci i dežurne službe celu su noć bili na terenu. Obavili su više od stotinu intervencija, a zbog silnih poziva građana sve linije (193) bile su tokom večeri zauzete. Primljene su na hiljade poziva građana, a poplavljene su stotine objekata.
 
Objavljen je i snimak izvlačenja muškarca iz vozila koje je stalo ispod podvožnjaka u Miramarskoj ulici.
 
Gradski krizni štab Civilne zaštite Tuzle proglasio je sinoć na vanrednoj sednici stanje prirodne nesreće, nakon nesvakidašnjeg olujnog nevremena koje je pogodilo grad.
 
Prve informacije pokazuju da je šteta u ovom gradu izuzetno velika, a na terenu su sve raspoložive ekipe, prenosi portal Kliks.
 
U Tuzli je sinoć za 40 minuta palo 70 litara kiše po metru kvadratnom, što je dovelo do velikih poplava i stvaranja znatne materijalne štete na području celog grada.
 
U Tuzli je zbog nevremena došlo do potpunog kolapsa. Gradske saobraćajnice su za nekoliko minuta bile poplavljene, automobili su se otežano kretali, a vetar je lomio drveće.
 
Takođe, desetine stambenih i poslovnih objekata je poplavljeno, a pojedina naselja su bez struje i vode.
 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: