Niš: "Dva meseca od hapšenja – funkcioner SNS bez optužnice"

Regionalne vesti - Utorak 30.10.2018 - 09:49

Skoro 2 meseca je prošlo od hapšenja šefa Kancelarije za mlade Niša Stevana Živkovića (SNS), koji se sumnjiči za pranje para i zloupotrebu službenog položaja, ali kako kažu u Višem javnom tužilaštvu još nije podignuta optužnica protiv njega.

Potrebno još vremena za sprovođenje istrage FOTO: Thinkstock Potrebno još vremena za sprovođenje istrage FOTO: Thinkstock
ronevera koja se Živkoviću stavlja na teret koštala je Nišlije 1,8 miliona dinara. U Višem javnom tužilaštvu navode da je potrebno još vremena za sprovođenje istrage.
 
- Istraga je još u toku. I nije još podignuta optužnica - navode u Tužilaštvu.
 
Podsetimo, bivši kik-bokser i omladinac Srpske napredne stranke Živković je uhapšen 6. septembra. Prema detaljima istrage, on je kao član Komisije za sufinansiranje muzičkog festivala Naisus fest 2018 izdejstvovao da se ova manifestacija dodeli Udruženju “Naisus saund” na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem.
 
Ponuda ovog udruženja zasnivala se, kako piše u saopštenju, na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, a zatim su svi zajednički preko različitih računa izvukli oko 1,8 miliona dinara para Nišlija, koje je Grad uplatio “Naisus saundu”.
 
Ubrzo nakon hapšenja, Živkoviću, Zogoviću i Stajiću određen je pritvor do 30 dana. Iz pritvora su izašli 27. septembra.
 
Iako je Kancelarija za mlade pri Kabinetu gradonačelnika, gradonačelnik Niša Darko Bulatović nije želeo da komentariše Živkovićevo privođenje.
 
Nakon hapšenja se oglasio odbornik niške Skupštine Branislav Jovanović koji je istakao da se zbog korupcije u vlasti, u Nišu ne oseća bezbedno. I omladinci Demokratske stranke su saopštili da je hapšenje šefa Kancelarije za mlade grada Niša Stevana Živkovića "bruka je ne samo za Srpsku naprednu stranku koja ga je postavila već i za gradonačelnika Darka Bulatovića i Grad Niš".
 
Inače, Živkovića je SNS izabrao za direktora Kancelarije za mlade aprila 2016. Vodio je omladinu naprednjaka u Nišu, bio je i član Saveta za mlade Skupštine grada Niša, kao i sportista godine Niša 2012. godine.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: