Niš: EUforija nakon 35 godina

Regionalne vesti - Četvrtak 12.07.2018 - 07:39

Fudbalski klub Radnički će večeras od 21 sat odigrati svoju prvu evropsku utakmicu nakon 35 godina, a kolika euforija vlada u Nišu znaju čak i njihovi rivali sa Malte. Iako Nišlije važe za favorite u ovom meču, ni u ekipi Gzira se ne predaju, pa kažu da će dati sve od sebe da na “Čairu” ostvare dobar rezultat, kako bi u revanšu uspeli da obezbede sebi plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Veliki dan za Nišlije FOTO: SC Veliki dan za Nišlije FOTO: SC
Zadovoljni su Maltežani i dočekom niškog kluba, bar kako je rekao tim-menadžer Marlon Galea koji je istakao da znaju koliko Nišlije željno iščekuju meč.
 
- Veoma smo ponosni što ćemo igrati na ovom stadionu i sa ovim timom, jer je ovo jedan od većih timova u Srbiji. Znamo da je ovo veliki dan za Nišlije, pratili smo društvene mreže i znamo da ljudi sa nestrpljenjem očekuju ovu utakmicu. Tako da se nadamo da će ovo biti dobar meč, dobar šou i neka bolji pobedi - rekao je Galea i zahvalio se na srpskom jeziku.
 
Analizirali su Radnički, priča njihov trener Daren Abdila, uočili su i slabosti, koje će pokušati da iskoriste danas. Kako su Maltežani takmičenje u svojoj ligi završili na 3. poziciji, bili su primorani da igraju i pretkvalifikacije, u kojima su savladali ekipu Sant Žulia iz Andore.
 
- Radujemo se ovom meču i učestvovanju nakon 45 godina u ovakvoj utakmici. Znamo da ćemo igrati sa ekipom koja je višeg ranga od našeg prošlog protivnika Sant Žulije iz Andore, ali ćemo da ti sve od sebe da ostvarimo rezultat koji će nam u revanšu pomoći da izborimo plasman u narednu fazu takmičenja - ispričao je Abdila
 
Za razliku od Radničkog, za koji neće moći da nastupe Siniša Babić i Nikola Aksentijević, Gzira u meč ulazi kompletan.
 
Inače, kako je ovo prvi nastup na međunarodnoj sceni za Radnički nakon 35 godina, u Nišu vlada velika euforija. Česti su poslednjih dana bili redovi pred biletarnicom hale "Čair", gde se prodaju ulaznice, po celom gradu istaknuti su bilbordi koji pozivaju navijače na "Čair", a sinoć su gradom navijači trubili i pozivali ljude na stadion.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: