Niš: Iz gradskog budžeta za Dom zdravlja nestalo 20 miliona dinara?

Regionalne vesti - Subota 16.06.2018 - 11:25

Na sednici Gradskog veća, usvojeni su i izvestaji o prošlogodišnjem poslovanju zdravstvenih ustanova, u čijem finansiranju učestvuje i Grad Niš. Usvojeni su i njihovi planovi rada za ovu godinu.

Direktor priznao da je novac nestao FOTO: Profimedia Direktor priznao da je novac nestao FOTO: Profimedia
Najviše polemike izazvao je izveštaj o radu Doma zdravlja gde je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur nekoliko puta inisitirao da mu direktor ove zdravstvene ustanove Milorad Jerkan kaže koliko će zdravstvenih radnika moći da bude zaposleno s obzirom na to da je njihov broj manji za 61 od 2016. do 2017.godine.
 
Uz komentar ‘’ista pitanja od istog čoveka’’, direktor je rekao da će novi ljudi biti zapošljavani u skladu sa normativima te kuće.
 
Negodovanje zamenika gradonačelnika izazvao je i podatak gde se u izveštaju navodi da je Grad finansirao rad Doma zdravlja u prošloj godini sa preko 42 miliona dinara, dok je direktor Doma zdravlja tvrdi da je reč o 36 miliona, kao i da su za popravke dobili 20 miliona, ali je taj novac, kako je istaknuto na sednici, nestao.
 
“Nema tog novca, nestao je”, rekao je Jerkan. 
 
Na pitanje Banđura kako je to moguće, direktor Doma zdravlja nije dao jasan odgovor, ali je rekao da će to biti utvrđeno.
 
“Nestalo je 20 miliona? Obratite se Gradu kako bi saznali gde je nestao novac. Moramo znati gde je svaki dinar”, rekao je Banđur.
 
Takođe, na pitanje zamenika gradonačelnika zbog čega je umesto prošlogodišnjih 5,4 miliona pruženih usluga, za ovu godinu predviđeno 24 odsto manje, direktor Doma zdravlja je odogovorio da će ih biti 6 miliona.
 
“Grad ovu ustanovu finansira sa dva odsto od ukupnog godišnjeg budžeta koji iznosi 15 miliona evra. Dom zdravlja Niš je za 5 godina, uspeo da vrati 4 miliona evra duga, bez ičije pomoći”, kazao je Jerkan.
 
Posle sednice Gradskog veća, ni zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, ni direktor Milorad Jerkan, ovim povodom nisu želeli da daju izjave za medije.
naissus.info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: