Niš: Nacisti uputili pretnje odborniku Srđanu Noniću

Regionalne vesti - Subota 06.07.2019 - 12:31

Odborniku Skupštine grada Niša Srđanu Noniću, koji je pokrenuo antifašističke proteste u ovom gradu i prijavio nadležnim organima moguću povezanost određenih navijačkih grupa sa fašističkim akcijama, upućene su pretnje na društvenim mrežama, piše Jugmedia.

Kolika je tolerancija na fašizam? FOTO: Printscreen Kolika je tolerancija na fašizam? FOTO: Printscreen
Njemu je napisano u komentarima da je „trebalo da mu razbiju glavu“ još prilikom prve antifašističke šetnje organizovane u Nišu.
 
„Dirnuo si u grupu, naj…ćeš i započeo si proces bez povratka, ako treba i ispred skupštine te čekamo“, napisao je Noniću mladić koji se predstavlja kao deonavijačke grupe „Odred Beli Krstić“.
 
Nonić kaže da će u ponedeljak o svemu obavestiti tužilaštvo, prenosi Jugmedia.
 
„Oni meni prete da će me čekati ispred Skupštine grada. Videćemo da li će nadležni sada reagovati jer konstantno ćute na fašizam u ovom gradu. Verujte, od danas će fašizam biti glavna tema u lokalnom parlamentu“, komentariše Nonić za juGmediu.
 
Nonić otvoreno sumnja da je reč o istim ljdima ii navijačkim grupama koje su povezane sa određenim fašističkim akcijama, a koje je Nonić, kao član Odborničke grupe Niške inicijative u lokalnom parlamentu, prijavio Osnovnom javnom tužilaštvu.
 
Sve je zapravo  počelo nakon što je na niškom keju u strogom centru grada izboden mladić nožem samo zato što je nosio majicu sa antifašističkom porukom. Nakon što su vinovnici ovog incidenta pušteni da se brane sa slobode, to je naišlo na osudu dela javnosti, a opozicija u gradu na Nišavi optužila je nadležne organe i lokalnu vlasst kako ćute na fašizam.
Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: