Niš: Privedeni predsednik opštine i poverenik SNS

Regionalne vesti - Sreda 06.06.2018 - 07:34

Priveden zamenik predsednika GO Palilula i poverenik SNS. Zbog opasnosti od bekstva – određeno im zadržavanje u pritvoru

Nikola Božić FOTO: GO Palilula Niš Nikola Božić FOTO: GO Palilula Niš
Policija u Nišu je, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije ovdašnjeg Višeg javnog tužilaštva, uhapsila tri osobe osumnjičene za to da su Gradsku opštinu Palilula oštetile za milion i 280.192 dinara. 
 
Posle saslušanja, njima je - zbog opasnosti od bekstva - određeno zadržavanje u pritvoru.
 
Kako se nezvanično saznaje, uhapšeni zamenik predsednika pomenute niške Gradske opštine i poverenik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Paliluli Nikola Božić se sumnjiči da je tokom 2013. i 2014, u okviru realizacije projekta prekogranične saradnje sa bugarskom firmom "Living grin", nije starao za realizaciju ugovora zaključenog između GO i turističke agencije "MM turs" čiji je vlasnik opštinski većnik koji je sada takođe lišen slobode Milan Andrejić.
 
Kako nadalje navode u Tužilaštvu, Božić je zloupotrebom službenog položaja omogućio i da se takođe Andrejićevoj firmi "Prva konsalting" isplati 662.900 dinara - iako ugovorene obaveze nisu bile ispunjene u celosti.
 
U utorak se, zbog sumnje da je saučestvovao u ovim rabotama, iza rešetaka našao i J. D. (42).
 
I LANE U ZATVORU
 
Nikola Božić je i pre godinu dana bio uhapšen zbog sumnje da je pri realizaciji istog prekograničnog projekta EU, zajedno sa tadašnjim predsednikom GO Bobanom Džunićem, proneverio oko tri miliona dinara - na ime promotivnog materijala koji nikada nije izrađen i isporučen - ali optužnice do danas nisu podignute...
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: