Niš: Pušten iz pritvora direktor Direkcije za javni prevoz

Regionalne vesti - Četvrtak 09.08.2018 - 09:28

Nakon što su saslušani svi svedoci, kako kažu u Višem sudu, direktor Direkcije za javni prevoz Niša Saša Petronijević, kome se stavlja na teret zloupotreba pri nabavci autobusa na gas, pušten je iz pritvora. Pored njega, pušten je i predsednik Komisije za javne nabavke Ivan Cvetković.

Saša Petronijević FOTO: Južne vesti/printscreen Saša Petronijević FOTO: Južne vesti/printscreen
Od 30 dana, koliko je maksimalno bio predviđen pritvor Petronijeviću i Cvetkoviću zbog sumnje da bi mogli da utiču na svedoke, obojica su iza rešetaka proveli 11 dana.
 
Tako je odlučeno, kažu u Višem sudu, jer su "prestali svi zakonski razlozi zbog kojih je pritvor bio određen".
 
- Ukinut je pritvor i Saši Petronijeviću i Ivanu Cvetkoviću. Prestali su zakonski razlozi zbog kojih je pritvor određen. Znači, saslušani su svi svedoci, tako da je doneto rešenje i 6. avgusta im je pritvor ukinut - rekli su u sudu.
 
Podsetimo, 26. jula Petronijević i troje njegovih saradnika uhapšeni su zbog sumje da su "štelovali" javnu nabavku za kupovinu "ekološkog" autobusa, čime su oštetili Direkciju za 7,2 miliona dinara.
 
Inače, Južne vesti su još pre više od 5 meseci pisale o spornoj kupovini ekološkog autobusa koji je plaćen preko 80.000 evra, a putnike je prevozio samo nekoliko meseci jer se ubrzo pokvario. Popravljen, izašao je na ulice pa je opet završio u garaži, a Direkcija je krila servisnu knjižicu “problematičnog” autobusa.
 
Prema zvaničnim podacima beloruski autobus marke “maz” kupljen je polovan, prešao je 380.000 km, promenio je 4 vlasnika, pa je parama građana Niša za 9,4 miliona dinara kupljen odlukom sada već hapšenih čelnika Direkcije.
 
Inače, od Petronijevićevog hapšenja, javnost ne zna ništa o radu Direkcije, jer se niko od rukovodstva ne oglašava iako je neposredno pre hapšenja na mesto portparola postavljen Nenad Stanković.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: